A Junior VB kísérõversenye, a Hungária Kupa 2001

A JWOC 2001 rendezõbizottsága egy kísérõverseny rendezésének ötletével kereste meg az elmúlt év nyarán klubunkat az Egri Spartacust. Az egyeztetések folyamán körvonalazódtak azok a lehetõségek, amelyek a verseny struktúráját kialakították. A DTC biztosította a térképeket, meghatározta azokat a helyszíneket és idõpontokat amelyek jól illeszkednek a világverseny programjához. Az így kialakult tervezetet átnézve merült fel az ötlet, miért ne lehetne Hungária-kupának nevezni a nyári idõszakban rendezendõ többnapos versenyt. A névadást vita elõzte meg, mert a Hungária-kupa elnevezés olyan tartalmakat hordoz, amelyek nem minden pontban illeszthetõek egy világverseny kísérõrendezvényéhez.

Végül is négy nap megrendezésére adódott lehetõség, a rajtidõket gondosan a JWOC programjához igazítva. Aki szeretné a világbajnokság eseményeit nyomon követni, lehetõsége van minden nap versenyezni és idõben elérni a JWOC programjainak színhelyét és viszont.
Az MTFSZ engedélyezte a Hungária kupa névhasználatot. Így július 11-én normál-távú nappal kezdünk. Ezt követi két rövid versenytávú nap, majd 14-én újra egy normál táv.
A versenynapokra szándékaink szerint külön-külön is lehet nevezni, engedély-kérésünket már eljuttattuk a Versenybizottsághoz, kedvezõ elbírálást remélve. Emiatt nem tervezünk idõkiegyenlítéses indítást az utolsó napon. Négynapi összetett végeredményt hirdetünk, a napi gyõzteseket külön jutalmazzuk. Sajnos a világverseny programja nem ad lehetõséget több nap rendezésére.

A versenyen SI rendszert szándékozunk használni, jelenleg egyeztetünk az üzemeltetõvel.
A Hungária Kupa versenyközpontja Hollóstetõn lesz. A hollóstetõi kempingben és a bükkszentkereszti Ifjúsági Táborban faházakkal és sátrazási lehetõséggel várjuk a versenyzõket. Mindkét településen meleg étkezési lehetõséget biztosítunk és természetesen a célterületeken jól felszerelt büfét is üzemeltetünk. A két település magán-szálláshelyeit üdülõit, panzióit kiajánljuk az érdeklõdõknek. A miskolci Hermann Ottó Emlékpark tartalék szállásként áll rendelkezésünkre. Alacsony komfortfokozata és nagy távolsága miatt megnyitására csak a kemping és az Ifjúsági Tábor feltöltése után kerülhet sor. Miskolci szállásokat is ajánlunk, kollégiumokat, szállodákat és igényesebb kempinget Miskolc-Tapolcán.

A versenyközpontból minden nap célja elérhetõ gyalogosan. Ezúton is kérjük a versenyzõket, használják ki majd a tömegközlekedés lehetõségeit, - amihez minden támogatást megadunk, menetrendek, járaterõsítés - mert a célok közelében korlátozottak a parkolási lehetõségek. Mivel a célhelyszínek és a szállások között nincsen jelentõs szintkülönbség és távolság, helyi közlekedésre a kerékpárt ajánljuk.

Nem számítunk arra, hogy mindenkit érdekel testközelbõl a JWOC. A verseny elõtti napon terepbemutatót és minden napra edzéslehetõséget kínálunk az érdeklõdõknek. Szeretnénk az edzéseket színkódos rendszerben lebonyolítani, hogy mindenki könnyen megtalálja a saját felkészültségének megfelelõ, biztonságos pályát.

Minden napon a célban szalagozott gyermekversenyt rendezünk és a kisebb gyermekekre gondolva óvodát is mûködtetünk.

A Tourinform irodák segítségével igyekszünk bemutatni a környék látnivalóit és kulturális eseményeit. Szeretnénk szûkebb hazánkat, Egert is megismertetni az idelátogató versenyzõkkel, bízunk benne, hogy gyönyörû városunk mindenki tetszését elnyeri, és máskor is felkeres minket.

Szeretnénk, ha minél többen jelenlétükkel támogatnák a junior világbajnokságon fiataljainkat, hogy együtt örülhessünk sikereiknek, helytállásuknak.

Veres Imre Egri Spartacus SE

Megjelent a Tájoló magazin 2001/2 számában