Bükki Kilátások 2023 - TRAIL

 

A verseny időpontja: 2023. március 04. szombat.

A rendezvény szervezője az Egri Spartacus Tájékozódási Futó SE

A verseny rajt és cél helyszíne: Felsőtárkány, Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Látogató- és Oktatóközpont. 3324 Felsőtárkány, Ifjúság utca 34/a

Veres Imre          veres.imre.esp@gmail.com     tel: +36 30 5184169 – főszervező, technikai információk
Bózsó Zoltán      
bozso.zoltan.esp@gmail.com tel: +36 30 4369768 – nevezéssel kapcsolatos kérdések
Fekete Zoltán     
fekete.zoltan.esp@gmail.com tel: +36 70 3170095 – fizetés-számlázás

 

Járványügyi szabályozások

 

A rendezvényre a mindenkori hatósági szabályok vonatkoznak. Amennyiben 2023.02.28 után a hatályos szabályok úgy változnak, hogy az eseményt nem tudjuk megrendezni, a nevezési díj 50%-át visszautaljuk.

 

Rajtidőpontok

 

11. Bükki Kilátások Hard          2023.03.04. 07:30 - tömegrajt
  9. Bükki Kilátások FunRun     2023.03.04. 09:00 - tömegrajt
  6. Bükki Kilátások Sprint        2023.03.04. 10:00 - tömegrajt

 

Táv és szintemelkedés, limitidők

 

Bükki Kilátások Hard 66 km / 2500m+, szintidő 11 óra, - 3 ITRA / UTMB kvalifikációs pont

Bükki Kilátások FunRun 35,5 km / 1350m+, szintidő 6,5 óra - 2 ITRA / UTMB kvalifikációs pont

Bükki Kilátások Sprint 14 km / 660m+, szintidő 3 óra

 

Útvonal

 

A verseny útvonala a Bükki Nemzeti Park területén, 90 %-ban kijelölt turista útvonalon halad. Az útvonalakat jelölő narancs/fehér szalagon az esemény neve, időpontja, a rendezők elérhetősége (telefon, QR kód), az irányjelzőkön a táv elnevezése szerepel. Mindhárom táv kizárólag futva és/vagy gyalog teljesíthető.

A kijelölt útvonalról letérni tilos!

 

HARD útvonal: Felsőtárkány - Egeresvölgy (piros/kék jelzés) - Mellér-völgy (piros kereszt jelzés) - Buger-rét - Boros-tető - nagy-Verő-bérs - Király-szék - Sándor-hegy alja (zöld jelzésen) - Zöld-rét - Őrkő-ház - Őrkő-rét (kék jelzésen) - Katonasírok (piros, majd kék/piros/sárga jelzésen) - Kelemen-széke - Bácsó-tető - Bácsó-völgy - Szilvásvárad Szalajka-völgy vm. (zöld kereszt, majd zöld jelzésen) - Istállós-kő - Kis-hegy (zöld háromszög jelzésen) - Kopasz-réti barlang (kék kereszt/zöld jelzésen) - Őr-kő rét (kék kereszt jelzésen) - Őrkő-ház - Őr-kő rét - Cserepes-kő barlangszállás - Virágos-sár (kék jelzésen) - Őserdő - Toldi-bükk (kék/zöld jelzésen) - Tar-kő - Keskeny-rét (kék jelzésen) - Nagymező, Síház - Nagymező - Kis-kőháti nyereg - Kőkapu - Keskeny-bükk - Megyehatár (zöld jelzésen) - Pazsagi erdészház (kék jelzésen) - Hór-völgy (piros/kék kereszt,majd kék kereszt jelzésen) - Ódorvár (kék rom jelzésen) - Török-út - Völgyfő-ház - Tárkányi orom - Hármas-határ (piros/zöld jelzésen) - Kőbánya-lápa - Kis-nádas (piros kereszt jelzésen) - Felsőtárkány, BNPI látogatóközpont (kék tanösvény jelzésen). Az útvonal az Őr-kő réttől Szilvásváradig a Classic útvonalon túrázókkal szemben halad, velük azonos útvonalon, Szilvásváradról visszafelé az Őrkő-réttől az útvonal megegyezik a Classic távval egészen a célig.   
FunRun útvonal: Felsőtárkány - (zöld jelzésen) Zöld-rét - Őrkő-ház - Cserepes-kő barlangszállás - Őserdő - Tamás-kút - Lök-bérc - Barát-rét - Török-út - Felsőtárkány, BNPI látogatóközpont (kék tanösvény jelzésen).   

 Sprint útvonal: Felsőtárkány - Bambara Hotel (tanösvény jelzésen) - szalagozáson - Keringő-út (zöld jelzésen) - Vár-hegy (piros-zöld jelzésen) - Síkfőkút (sárga jelzésen) - Novaji-kunyhó (piros kereszt jelzésen) - Hármas-hatás (piros/zöld jelzésen) - Kőbánya-lápa - Kis-nádas (piros kereszt jelzésen) - Felsőtárkány, BNPI látogatóközpont (kék tanösvény jelzésen).   
Részvételi feltételek

 

 

Félig önellátó esemény

 

Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a résztvevő két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit önmaga oldja meg.

 

Kötelező felszerelés

 

A Bükki Kilátások résztvevőinek kötelező felszerelést írunk elő. A kötelező felszerelések listája a minimum, amelyet minden indulónak magával kell vinnie a versenyen, a kötelező listán túl a személyes igényeknek megfelelően kell minden résztvevőnek kiegészítenie a felszerelését.

A kötelező felszerelés meglétét a dobogósoknál automatikusan, a célba érkezést követően (is) ellenőrizzük!

Kötelező felszerelés:

 

Nevezés

 

A versenyre való nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját. Nevezni kizárólag az e-nevezés.hu oldalon keresztül lehet, 2023. január. 31. 12:00-tól 2023. február 24. 12:00-ig. Helyszíni nevezésre már nincs mód!

A nevezési díjat a nevezési felületen bankkártyával ki lehet egyenlíteni, vagy banki átutalással is teljesíthető az Egri Spartacus SE, K&H Bank Zrt, (HU11) 10403507-00003639-00000003 bankszámlaszámra. SWIFT/BIC: OKHBHUHB, a megjegyzésbe beírva a versenyző pontos nevét és a távot, melyre nevezett. Számlaigényeket a nevezési felületen lehet megadni. A számlákat elektronikus úton fogjuk eljuttatni arra az e-mail-címre, ahonnan a számlaigénylés érkezett. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számlát csak az utaló/kártyával fizető nevére tudunk kiállítani, tehát pld. egy utaló magánszemélynek nem tudunk egyesületi számlát kiállítani.

 

A versenyszámok létszám limitjei

 

Bükki Kilátások Hard            80 fő
Bükki Kilátások FunRun     130 fő
Bükki Kilátások Sprint        100 fő

 

Nevezési díjak - rajt és befutócsomaggal

 

Bükki Kilátások Hard          16.000.- Ft
Bükki Kilátások FunRun     12.000.- Ft
Bükki Kilátások Sprint          8.000.- Ft
 

Nevezési díjak - rajt és befutócsomag nélkül


Ha van már csősálad, homlokpántod, csak a megszokott márkájú dolgokkal
frissítesz, ne terheld a környezetet…

-       csak rajtszám és SI dugóka -


Bükki Kilátások Hard          12.000.- Ft
Bükki Kilátások FunRun       8.000.- Ft
Bükki Kilátások Sprint          4.000.- Ft

 

Nevezési feltételek

 

A versenyre történő nevezés az alábbiak szerint zajlik:

Az e-nevezés.hu oldalon regisztrálj adataid pontos megadásával és 5 napon belül (de legkésőbb 2023. február 22. 12:00-ig) a megadott számlaszámra utald át, vagy bakkártyáddal fizesd be a nevezési díjat, a megjegyzésben feltüntetve neved és távod, így válik érvényessé a nevezésed.

Ha a regisztráció utáni 6. napon nem érkezett be a nevezési díj (de legkésőbb 2023. február 22. 12:00-ig), töröljük regisztrációdat!

 

Nevezés módosítása, lemondása, átadása

 

Az adatok módosítására az e-nevezés.hu felületen van lehetőség a nevezési időszakon belül, ill. az egyes távok létszámkorlátjának beteltéig.

Befizetett nevezés lemondására - a nevezési felület lezárása után – kizárólag emailben (bozso.zoltan.esp@gmail.com), 2023.02.21. 20:00-ig van lehetőség, ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 2000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, szóban. A nevezési díjat más versenyre átirányítani nem lehetséges.

Befizetett nevezés átadására - a nevezési felület lezárása után – kizárólag emailben (bozso.zoltan.esp@gmail.com), 2023.02.21 20:00-ig van lehetőség. Az átadásról a lemondónak kell nyilatkoznia. Az e-mailben meg kell adnia az átvevő versenyző nevét, születési évét, e-mail címét, telefonszámát és a választott ételt.

 

Nevezési díj tartalma

 

 

Díjazás

 

 

Rajtcsomag és rajtszám

 

A rajtcsomag átvételkor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagod nem tudod átvenni! A rajtszámot a verseny során végig jól látható helyen kell viselned.

A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos!

Rajtcsomag felvétel, regisztráció
Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni:

Étkezés

 

A verseny résztvevőinek a célba érés után meleg étkezés kérhető, az igényt a nevezéskor kell megadni. Az étkezés ára NINCS benne a nevezési díjban!

 

Időmérés

 

Az időmérés a SPORTident rendszerrel történik (dugóka, vagy lapka chip). Itt találsz rövid ismertetőt a használatáról.   

A dugóka megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége és kötelessége. Chip letéti díj nincs, de elvesztés esetén az árát (20.000 Ft) kiszámlázzuk. Saját dugóka számát a nevezéskor lehet megadni.

 

Frissítőpontok

 

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek az indulók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kólát, sót, sós és édes kekszeket, gumicukrot, sajtot, olajbogyót, gyümölcsöt és aszalványokat kínálunk.

A FRISSÍTŐPONTOKON EGYSZER HASZNÁLATOS POHÁR NEM LESZ. LEGYÉL ZÖLD, LEGYEN SAJÁT POHARAD!

 

Elsősegélypontok

 

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

 

Ellenőrzőpontok

 

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat. A Hard és a FunRun távokon egyes ellenőrzőpontokon a megjelölt limitidőn túl a résztevevőket nem engedjük tovább. Ezek a pontok a rajtszámokon jelölve lesznek.

 

Büntetés és kizárás

 

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

A nem rögzített esetekben a pályabírók döntenek.

 

Óvás

 

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft óvási díj kíséretében, a célba érés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

 

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

 

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben (időjárási és/vagy biztonsági okok), előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, az ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

 

Állatok

 

Kutyát a rajt és a cél területén csak pórázon szabad tartani, a versenyterületre kivinni tilos!

 

Felelősség

 

Minden résztvevő saját felelősségére indul. Bármely, a résztvevő felkészületlenségé-ből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetért, kárért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

 

Fotók, videók

 

A versenyen résztvevők (versenyzők, nézők, kísérők) elfogadják, hogy róluk képek, videofelvételek készülhetnek, mely képekkel, videofelvételekkel a szervezők rendelkeznek, azokat harmadik személy részére átadhatják (sajtó, internet).

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

               

           

 

       


Copyright © 2018 Egri Spartacus SE | Simplex by Free HTML5 Templates
-->