21. Bükki Kilátások - CLASSIC

 

A verseny időpontja: 2023. március 04. szombat.

A rendezvény szervezője az Egri Spartacus Tájékozódási Futó SE

A túra rajt helyszíne: Szilvásvárad, Szalajka-völgy vasútállomás

A túra cél helyszíne: Felsőtárkány, Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Látogató- és Oktatóközpont. 3324 Felsőtárkány, Ifjúság utca 34/a

Veres Imre          veres.imre.esp@gmail.com    tel: +36 30 5184169 – főszervező, technikai információk
Bózsó Zoltán      
bozso.zoltan.esp@gmail.com tel: +36 30 4369768 – nevezéssel kapcsolatos kérdések
Fekete Zoltán     
fekete.zoltan.esp@gmail.com tel: +36 70 3170095 – fizetés-számlázás

 

Járványügyi szabályozások

 

A rendezvényre a mindenkori hatósági szabályok vonatkoznak. Amennyiben 2023.02.28 után a hatályos szabályok úgy változnak, hogy az eseményt nem tudjuk megrendezni, a nevezési díj 50%-át visszautaljuk.

 

Regisztráció és indítás

 

Bükki Kilátások Classic     2023.03.04. 07:00-től – 8:50-ig

 

Táv és szintemelkedés, limitidők

 

Bükki Kilátások Classic      44 km / 1600m+, szintidő 11 óra

 

Útvonal

 

A túra útvonala a Bükki Nemzeti Park területén, kijelölt turista utakon halad. Az útvonalakat jelölő narancs/fehér szalagon az esemény neve, időpontja, a rendezők elérhetősége (telefon, QR kód), az irányjelzőkön a táv elnevezése szerepel. A táv kizárólag gyalog és/vagy futva teljesíthető.

A kijelölt útvonalról letérni tilos!

 

Classic útvonal: Szilvásvárad, Szalajka-völgy vm. - Bácsó-völgy - Bácsó-tető - Kelemen-széke - Katonasírok (zöld, majd zöld kereszt jelzésen) - Őrkő-rét (kék/piros/sárga, majd piros jelzésen) - Őr-kő (kék háromszög jelzésen) - Őr-kő rét - Cserepes-kő barlangszállás - Virágos-sár (kék jelzésen) - Őserdő - Toldi-bükk (kék/zöld jelzésen) - Tar-kő - Keskeny-rét (kék jelzésen) - Nagymező, Síház - Nagymező - Kis-kőháti nyereg - Kőkapu - Keskeny-bükk - Megyehatár (zöld jelzésen) - Pazsagi erdészház (kék jelzésen) - Hór-völgy (piros/kék kereszt,majd kék kereszt jelzésen) - Ódorvár (kék rom jelzésen) - Török-út - Völgyfő-ház - Tárkányi orom - Hármas-határ (piros/zöld jelzésen) - Kőbánya-lápa - Kis-nádas (piros kereszt jelzésen) - Felsőtárkány, BNPI látogatóközpont (kék tanösvény jelzésen). Az útvonal végig jelzett túristautakon vezet, táblázással szalagozással erősítve, segítve ezzel a túrázókat a tájékozódásban. Az útvonal Szilvásváradtól az Őr-kő rétig a HARD útvonalon futókkal szemben halad, velük azonos útvonalon, az Őr-kő-réttől az útvonal megegyezik a Hard távval egészen a célig.


Részvételi feltételek

 

·         A túrázónak tisztában kell lennie a verseny szabályaival, sajátosságaival, a táv hosszával, nehézségével és erre tökéletesen felkészültnek kell lennie.

 

Félig önellátó esemény

 

Félig önellátó alatt azt értjük, hogy a résztvevő két frissítőpont közt haladva, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit önmaga oldja meg.

 

Ajánlott felszerelés

 

A túra résztvevőinek kötelező felszerelést nem írunk elő, de ajánljuk a következőket:

·         Bükk túristatérkép és/vagy az útvonal letöltött track-je


 

Nevezés

 

A túrára való nevezéssel a résztvevő feltétel nélkül elfogadja a túra szabályait és etikáját. Nevezni kizárólag az e-nevezés.hu oldalon keresztül lehet, 2023 január 31. 12:00 órától 2023 február 24 12:00 óráig. Helyszíni nevezésre már nincs mód!

A nevezési díjat a nevezési felületen bankkártyával ki lehet egyenlíteni, vagy banki átutalással is teljesíthető az Egri Spartacus SE, K&H Bank Zrt, (HU11) 10403507-00003639-00000003 bankszámlaszámra. SWIFT/BIC: OKHBHUHB, a megjegyzésbe beírva a túrázó pontos nevét és az igényelt szolgáltatásokat. (pld: Kovács János, buszos szállítás, étkezés). Számlaigényeket a nevezési felületen lehet megadni. A számlákat elektronikus úton fogjuk eljuttatni arra az e-mail-címre, ahonnan a számlaigénylés érkezett. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számlát csak az utaló/kártyával fizető nevére tudunk kiállítani, tehát pld. egy utaló magánszemélynek nem tudunk egyesületi számlát kiállítani.

 

Létszám limit

 

Bükki Kilátások Classic      120 fő

Nevezési díj

 

Bükki Kilátások Classic      5.000.- Ft

 

Nevezési feltételek

 

A versenyre történő nevezés az alábbiak szerint zajlik:

Az e-nevezés.hu oldalon regisztrálj adataid pontos megadásával és legkésőbb 2023.02.22-én 12:00 óráig a megadott számlaszámra utald át, vagy bakkártyáddal fizesd be a nevezési díjat, a megjegyzésben feltüntetve neved és távod, így válik érvényessé a nevezésed.

 

Nevezés módosítása, lemondása, átadása

 

Az adatok módosítására az e-nevezés.hu felületen van lehetőség a nevezési időszakon belül, ill. a táv létszámkorlátjának beteltéig.

Befizetett nevezés lemondására - a nevezési felület lezárása után – kizárólag emailben (bozso.zoltan.esp@gmail.com), 2023.02.21 20:00-ig van lehetőség, ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 1000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, szóban. A nevezési díjat más versenyre átirányítani nem lehetséges.

Befizetett nevezés átadására - a nevezési felület lezárása után – kizárólag emailben (bozso.zoltan.esp@gmail.com), 2023.02.21 20:00-ig van lehetőség. Az átadásról a lemondónak kell nyilatkoznia. Az e-mailben meg kell adnia az átvevő túrázó nevét, születési évét, e-mail címét, telefonszámát és az igényelt/választott ételt, szolgáltatást.

 

Nevezési díj tartalma

 

Díjazás

 

Szállítás

 

A Classic táv résztvevőinek a Felsőtárkányi célból - a HARD táv rajtja után - autóbusz indul a Szilvásváradi rajtba kb 7:45-kor. A buszos szállítás igényt a nevezéskor kell megadni.

 

Csomag szállítás

 

A Szilvásváradi rajtból a Felsőtárkányi célba. Az igényt a nevezéskor kell megadni.

 

Étkezés

 

A Classic táv résztvevőinek a célba érés után meleg étkezés kérhető, az igényt a nevezéskor kell megadni. Az étkezés árát a nevezési díj nem tartalmazza.

 

Időmérés

 

Az időmérés a SPORTident rendszerrel történik (dugóka, vagy lapka chip). Itt találsz rövid ismertetőt a használatáról.   

A dugóka megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége és kötelessége. Chip letéti díj nincs, de elvesztés esetén az árát (40 EUR) kiszámlázzuk. Saját dugóka számát a nevezéskor lehet megadni.

 

Frissítőpontok

 

A túraútvonal mentén több helyen is biztosítunk az indulóknak gyümölcsöt, szendvicset, édességet, meleg teát. Részletesen a rajtban kapott itinerben adunk tájékoztatást. Vízvételi lehetőség csak a rajtban és a célban van!

 

A FRISSÍTŐPONTOKON EGYSZER HASZNÁLATOS POHÁR NEM LESZ. LEGYÉL ZÖLD, LEGYEN SAJÁT POHARAD!

 

Elsősegélypontok

 

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

 

Ellenőrzőpontok

 

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a túrázók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a túrázókat.

 

Büntetés és kizárás

 

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

A nem rögzített esetekben a pályabírók döntenek.

 

Óvás

 

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft óvási díj kíséretében, a célba érés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

 

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

 

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben (időjárási és/vagy biztonsági okok), előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, az ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

 

Állatok

 

Kutyát a rajt, a cél területén és a túraútvonal mentén is csak pórázon szabad tartani.

 

Felelősség

 

Minden résztvevő saját felelősségére indul. Bármely, a résztvevő felkészületlenségé-ből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetért, kárért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

 

Fotók, videók

 


A túrán résztvevők (túrázók, nézők, kísérők) elfogadják, hogy róluk képek, videofelvételek készülhetnek, mely képekkel, videofelvételekkel a szervezők rendelkeznek, azokat harmadik személy részére átadhatják (sajtó, internet).

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.


              

           

 

       

Copyright © 2018 Egri Spartacus SE | Simplex by Free HTML5 Templates
-->