Ezeken az oldalakon elsősorban a Heves Megyei Tájékozódási Futó Szövetség és az Egri Spartacus SE régi anyagai találhatók meg. A legrégebbi dokumentum 1952-ből származik, ez a Dobó István természetjáró vándordíj alapítólevele. A legrégebbi térkép 1962-ből datálódik. A szövetség irattárában fellelt versenyjegyzőkönyvek, eredmények, térképek, közgyűlési anyagok, levelek főként a Heves megyei tájékozódási futásal foglalkoznak, de más megyék, ill. országos versenyek jegyzőkönyvei, térképei, eredményei is előkerültek.
Sok esemény jegyzőkönyve sajnos nem teljes - van amiről még jegyzőkönyv sincs - akad, ahol csak egy kiírás, vagy egy eredmény, vagy csak egy utalás van rá, de a legtöbb esetben szerencsére bőséges a jegyzőkönyv tartalma.

Rengeteg régi - még fotózott, fekete-fehér - térkép is előkerült a 60-70-es évekből, főként Okos Ernő dossziéjából.

A dokumentumokat megpróbáltam minél jobb állapotban beszkennelni, eltávolítottam a rozsdás gemkapcsokat, tűzőgépkapcsokat, kihajtogattam a  gyűrődéseket, ragasztottam. A füzeteket, kiadványokat lapokra szedtem.

A dokumentumokat 300 dpi-s minőségben, kompakt pdf-be szkenneltem, a térképeket 600 dpi-ben jpg-be (majd, a képméretet felére-harmadára visszavettem) nagyobb méretű térképeket az A/4-es méret miatt esetenként 2-3 fájlba sikerült csak beolvasni. A régi dokumentumok többsége még stencilezett eljárással készült, itt a minőség erősen kívánnivalót hagy maga után, de a hártyavékony papírra, írógéppel írt, indigós példányok olvashatósága sem volt a legjobb.

Bárkinek van bármilyen régi dokumentuma, térképe, újságcikke, akármije és kölcsönadja szkennelésre azt előre is megköszönöm - Fekesz